|
jak to zrobic watrobe na przysmaki??
blaira - 07-09-2004 19:16
Hej ,czy macie jakis dokladny przepis jak uszuszyc watrobe na na przysmaki?takie zeby nie byly za twarde ,tylkko takie gumowe.Ja kupuje ostatnio gotowe takie przysmaki ,ale sa spalone na wegiel :-? jakies rady,propozyjce?
Gosia_i_Luka - 07-09-2004 21:17
Hej :lol: Super przepis, sprawdzony i testpwany przez Lukrowe psiaki :lol: : Ciasteczka w±tróbkowe 3 jaja 1/3 szklanki oleju 0.5 kg w±tróbki 2 szklanki m±ki z±bek czosnku
Jajka i olej mieszamy+czosnek. Do tego dodajemy zmielon± w±trobę. M±ki tyle, żeby ciasto dobrze się skleiło, ale żeby nie było lej±ce. To wszystko na blaszkę i piec 30 min (wkładamy do nagrzanego piekarnika) w temp. 220st.Kiedy ciasto zacznie się rumienić i podpiekać, można wyj±ć z pieca. Pokrojone na kawałeczki pozostawiamy do wystygnięcia.Możnaz amrażać, albo trzymać w lodówce!
blaira - 07-09-2004 23:56
Gosia&luka bardzo dziekuje za przepis ,pewnie kiedys powtorze jeszcze raz swoj wyczyn w tych ciastkach.ALe chodzi mi oto jak uzyszyc watrobe tak by byla gumowa zachecajaco zapachowa i zeby smakowala
PATIszon - 08-09-2004 00:30
jak uzyszyc watrobe tak by byla gumowa zachecajaco zapachowa i zeby smakowala
To ja Ci tez "pomoge" Otoz: watroba nie ma prawa smakowac, gdyz jest watroba"
:lol:
blaira - 08-09-2004 01:05
jak uzyszyc watrobe tak by byla gumowa zachecajaco zapachowa i zeby smakowala
To ja Ci tez "pomoge" Otoz: watroba nie ma prawa smakowac, gdyz jest watroba"
:lol:
hmm no to ...zeby zapach byl necacy :wink:
kyane - 08-09-2004 01:34
blaira, to teraz moje 3 grosze :wink: - watrobe kroisz na plastry (moga byc tez indycze watrobki) - gotujesz z dodatkiem granulowanego czosnku - po przestudzeniu kroisz na malutkie kawaleczki - suszysz w piekarniku w sredniej temperaturze (wczesniej posypawszy ewentualnie ponownie czosnkiem), az uzyskaja jednolity, ciemny kolor
ot, i wszystko :D
blaira - 08-09-2004 09:57
dziekuje :angel: :buzi:
blaira - 08-09-2004 16:43
takie pytanie jeszcze ,bo slyszalam ze trzeba piec w piekarniku z termoobiegem ,czy to koniecznosc?
Zarazah - 17-10-2008 18:29
Ja nie stosuję termoobiegu, choć takowy mój piec ma, a watróbka wychodzi cacy, pazury lizać :)
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plpspkrajenka.keep.pl
|