jak to zrobic watrobe na przysmaki??
 
 

Podobne

 
    
 

 

 

 

jak to zrobic watrobe na przysmaki??





blaira - 07-09-2004 19:16
Hej ,czy macie jakis dokladny przepis jak uszuszyc watrobe na na przysmaki?takie zeby nie byly za twarde ,tylkko takie gumowe.Ja kupuje ostatnio gotowe takie przysmaki ,ale sa spalone na wegiel :-? jakies rady,propozyjce?





Gosia_i_Luka - 07-09-2004 21:17
Hej :lol:
Super przepis, sprawdzony i testpwany przez Lukrowe psiaki :lol: :
Ciasteczka w±tróbkowe
3 jaja
1/3 szklanki oleju
0.5 kg w±tróbki
2 szklanki m±ki
z±bek czosnku

Jajka i olej mieszamy+czosnek. Do tego dodajemy zmielon± w±trobę. M±ki tyle, żeby ciasto dobrze się skleiło, ale żeby nie było lej±ce. To wszystko na blaszkę i piec 30 min (wkładamy do nagrzanego piekarnika) w temp. 220st.Kiedy ciasto zacznie się rumienić i podpiekać, można wyj±ć z pieca. Pokrojone na kawałeczki pozostawiamy do wystygnięcia.Możnaz amrażać, albo trzymać w lodówce!



blaira - 07-09-2004 23:56
Gosia&luka bardzo dziekuje za przepis ,pewnie kiedys powtorze jeszcze raz swoj wyczyn w tych ciastkach.ALe chodzi mi oto jak uzyszyc watrobe tak by byla gumowa zachecajaco zapachowa i zeby smakowala



PATIszon - 08-09-2004 00:30

jak uzyszyc watrobe tak by byla gumowa zachecajaco zapachowa i zeby smakowala

To ja Ci tez "pomoge"
Otoz: watroba nie ma prawa smakowac, gdyz jest watroba"

:lol:





blaira - 08-09-2004 01:05

jak uzyszyc watrobe tak by byla gumowa zachecajaco zapachowa i zeby smakowala

To ja Ci tez "pomoge"
Otoz: watroba nie ma prawa smakowac, gdyz jest watroba"

:lol: hmm no to ...zeby zapach byl necacy :wink:



kyane - 08-09-2004 01:34
blaira, to teraz moje 3 grosze :wink:
- watrobe kroisz na plastry (moga byc tez indycze watrobki)
- gotujesz z dodatkiem granulowanego czosnku
- po przestudzeniu kroisz na malutkie kawaleczki
- suszysz w piekarniku w sredniej temperaturze (wczesniej posypawszy ewentualnie ponownie czosnkiem), az uzyskaja jednolity, ciemny kolor

ot, i wszystko :D



blaira - 08-09-2004 09:57
dziekuje :angel: :buzi:



blaira - 08-09-2004 16:43
takie pytanie jeszcze ,bo slyszalam ze trzeba piec w piekarniku z termoobiegem ,czy to koniecznosc?



Zarazah - 17-10-2008 18:29
Ja nie stosuję termoobiegu, choć takowy mój piec ma, a watróbka wychodzi cacy, pazury lizać :)
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • pspkrajenka.keep.pl

  •  

     


     

     
    Copyright 2003. Notki końskim kopytkiem napisane...